Het best bewaarde woongeheim van Roombeek

De uitstraling van de woningen aan het Roombekerveld is geïnspireerd op het industriële karakter van de omgeving. Een moderne architectuur, met respect voor de historische gebouwen in de wijk. Een plaatje voor het oog! 

Door het gebruik van afwisselende stijlen, metselwerken en daken krijgt elk woningtype een herkenbaar karakter. De grote ramen in de woningen zorgen voor een flinke dosis daglicht en een prachtig uitzicht op het groene binnenhof.

Alle kavels hebben genoeg ruimte voor het parkeren van één of twee auto’s op eigen terrein. Daarnaast worden er voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd in het openbaar gebied. Een andere mooie bijkomstigheid is dat alle woningen straks aangesloten zijn op het warmtenet van Enschede. Dit betekent dat het warme water op een duurzame en betrouwbare manier centraal wordt opgewekt. Ook worden de woningen voorzien van vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping.

Woningtype Wever

Een moderne hoge twee-onder-een-kapwoning die zich kenmerkt door een gecombineerde dwarskap. De grote raampartijen zorgen voor veel daglicht in de woning en bieden uitzicht op het prachtige groene binnenhof.

Begane grond
Bij binnenkomst springt de royale zithoek direct in het oog. Hier speelt het dagelijkse gezinsleven zich voornamelijk af: samen genieten van een lekkere kop koffie of een filmavond met het gezin. De ruimte is hier dan ook volledig op ingericht.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers, een derde slaap-/studeerkamer en een grote badkamer. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte, waardoor de kamers geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

Tweede verdieping
Ook de tweede verdieping is dusdanig ingericht dat deze perfect kan dienen als kantoor, slaapkamer of logeerkamer. De afgesloten ruimte op deze verdieping biedt uitkomst voor het plaatsen van de wasmachine en droger.

Woningtype Spinner

Deze twee-onder-een-kapwoningen ademen karakter! Wat direct opvalt is de dwarskap als hoekaccent aan de ene zijde, en een royale erker op de begane grond aan de andere zijde. Ook deze woning is voorzien van grote ramen, die de kamers van extra veel daglicht voorzien. Absoluut hoogtepunt? Het uitzicht op het groene binnengebied.

Begane grond
De erker op de begane grond zorgt voor een prachtige lichtinval en een mooi uitzicht over het groen in het binnenhof. De woon- en leefkeuken is ruim opgezet, waardoor het dé plek is om samen te komen en lekker te tafelen na een lange werkdag. 

Eerste verdieping
De eerste verdieping bevat drie ruime slaapkamers en een ruime ingerichte, moderne badkamer. Bij alle woningen is ook de verdieping voorzien van vloerverwarming. 

Tweede verdieping
Meer ruimte nodig? De grote zolder is bij uitstek geschikt voor een extra slaapkamer of logeerkamer. Ook in deze woning is een afgesloten ruimte aanwezig voor het plaatsen van de wasmachine en droger.

Woningtype Spoeler

Deze royale twee-onder-een-kapwoning is een lust voor het oog. De riante dakopbouw aan de ene kant is, net als de ruime erker op de begane grond aan de andere zijde, niet te missen. De grote raampartijen zorgen ook bij deze woning voor veel daglicht, en een prachtig uitzicht op het binnenhof vol bomen.

Begane grond
Dit woningtype kenmerkt zich door de grote woon-/leefkeuken in combinatie met een royale zithoek. Een van de belangrijkste plekken in huis, omdat deze samenbrengt. Samen eten en ontspannen na een lange dag? Deze ruimte is hier helemaal op ingericht.

Eerste verdieping
Aangekomen op de eerste verdieping komt wederom het ruime karakter van de woning naar voren. Met drie grote slaapkamers en een moderne badkamer is ook deze etage van een praktische indeling voorzien.

Tweede verdieping
De tweede verdieping biedt de mogelijkheid voor een extra slaapkamer, logeerkamer of fijne werkplek. Ook in deze woning is een afgesloten ruimte aanwezig voor het plaatsen van de wasmachine en droger.